közélet, hit-vallás, politika

JelenValó

JelenValó

A Tiltott a legédesebb

Ész megáll, hogy ezen rugóznak

2017. február 08. - szerker

Naponta hány új habot az Igazi Csíki Sör c. termék körüli pol-gazd marketinghájp, ha nem 140 ember munkahelye lenne a tét, még mérsékelt derültség is övezhetné azt a kétségbeesett csapkodást, amit az ellendrukkerek képesek rész- és egész tulajdonokból, meg túlsúlyos nemzetirokker-tinédzserekből generált logikai bakugrásaikhoz mellékelni. Ugyan, milyen a lelki egészsége annak - az egyébként magyar nyelven közölgetni próbálgató - személynek, aki vitustáncot jár annak örömére, hogy:

csikifelhivas_01_1.jpg

                                                                                                                     (Forrás: www.csikisor.hu)

Az ominózus sörgyár professzionális intézmény - volt szerencsém személyesen körbejárni a legtitkosabb laboroktól a Zeppelin-nagyságú acél erjesztő ballonokig, kézzelfogható terméket állít elő, melyet ráadásul kedvel is a piac. Tehát hazájának GDP-t, fogyasztóinak örömet hoz, 140 családnak pedig megélhetést jelent Románia egyik (lassan egy évszázada), fejlesztési forrásosztásban méltatlanul elhanyagolt és mostohán kezelt szegletében. Van más hasonló üzem hasonló piaci körülmények között? Százszámra. Ám ennek az egynek a sikeréhez hozzátartozik az a sajátos marketing, ami révén képes elérni a maga célcsoportját. És ez (a siker) rettenetesen fáj azoknak a honfitársainknak, akik magukat nem sorolják az ominózus célcsoportba. Sőt, még rosszabb. Képesek vitustáncot járni egy több tízmillió eurós, valódi terméket, ez által értéket termelő befektetés elpusztítása felett.

corrupt.jpeg

                                                                                                                                     (Kép: cbc.az)

A jogszabály egyértelműen fogalmaz: az EU-s szintű bírósági döntéssel ellentétes, nyilvánvalóan a Román közigazgatás egészét jellemző korrupció rothadt gyümölcseként létrejött döntés végrehajtása a sör előállításához szükséges összes eszköz és tárgy megsemmisítését írja elő. Egy olyan ország bírósági rendszerének hazug döntéséről beszélhetünk, ahol a Ceaușescu-rémálom összeomlása óta nem látott tömegek özönlik el az utcákat, hogy újra teljes rendszerváltást követeljenek a politikai korrupció kisöprésével.

A sörgyár elpusztítása felett tort ülő médiamunkások nem kívánják szembe köpni saját magukat, mikor napról napra kínos és feszes pontossággal sorolják a regnáló gazd-pol rendszer működtetőivel szembeni korrupciós gyanúpontokat? Ezzel együtt nevetségesnek tartják, ha a nyilvánvaló káurópai korrupció eredményeként kitermelt, lényegileg politikai ítélet ellen a politikai kommunikáció eszközeit felhasználva kíván védekezni a (valóban holland részt is felmutató <éééés????> tulajdonosi kör)???

tiltott_01.jpg

                                                                                                                    (Forrás: www.csikisor.hu)

A kedélyek lohasztására ősi szabályt recitálnék: a tiltott mindig édesebb. Ezt a kommunikációs meccset a Csíki Sör gyártói nem veszíthetik el, és igenis tiszteletre méltó, ha érdekeik védelmében nagyszabású társadalmi-fogyasztói mozgalmak is felemelik fejüket, hiszen az értékek (igen, érték a megtermelt GDP, a tisztességgel megkeresett profit és pláne 140 család egzisztenciája) védelme - szemben az öncélú, korrupt pusztítással - mindig helyes és jó.

A Csíki pedig egyébként egy piszokul jó sör.

Illyés Szabolcs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenvalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3512236800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása