közélet, hit-vallás, politika

JelenValó

JelenValó

Lukácsi Kati Szupersztár disznajai

Hogy ki a kereszténydemokrata, ő mondja meg

2017. május 22. - szerker

Lukácsi Kati szupersztár. Volt ő már KDNP-s politikus, sőt kereszténydemokrata képviselő is, hiszen a baráti média mondta, tehát valid. Ő a megtért csúcskeresztény (már hogy úgy, hogy megtért abból a csúcsnagy kereszténységBŐL), egy igazi kormányellenes tüntetési koronagyémánt. Mi több, egy gyöngy. A disznók elé. Csak ezt szegény nem veszi észre.

port_isz.jpg

Lukácsi Kati a mai magyar kereszténydemokrácia mérvadója (8:52-től érdemes figyelni), mementója (momentuma?), egy politikai mérföldkő, a jobboldal és a kereszténység metszéspontjának zsinórmértéke. Őt is kérik fel a jövő politikai erői, hogy megmondja országnak-világnak, az ÚR napjának szent délutánján hogyaszongya: 

"Önök között, köztetek sokaknak a kereszténydemokrata értékrend nem sokat jelent. De a kormány tevékenysége alapján nem is tudják megállapítani, milyen a kereszténydemokrata politika. Sokkal inkább fest úgy, hogy ez a hatalom tetteiben sem nem keresztényi, sem nem demokrata. Egy csöppnyi kétségünk se legyen, amilyen politikai marketing termék volt a polgári Magyarország, ugyanúgy marketing termékké silányítják a kereszténységet is."

katikkaa.jpeg

(Fotó:444.hu)

 

Lukácsi Kati kereszténydemokrata kormányt vizionál (???), aki (ami?) kufárkodni készül legfontosabb értékével: a keresztény demokráciával. (Értik: kufárkodik ;) ) Magyarán odaveti a disznóknak a gyöngyöket, sőt a Gyöngyöt, mert az egyház ugye magatehetetlenül sodródik a marketingtermékesülés irányába, mert egyrészt annyira népszerű ideológia, hogy egyre csak hasít, másrészt totál ész nélküli hívek és kocepciótlan vezetők rendszere. Termékké válnak, hogy észre sem veszik, talán teszkószsömle-szerűvé, mint valami tartalmatlan, de olcsó táp, vagy valami lapos tévé-formát vesznek fel, amin csak a lapos propaganda megy.

Nyilván kell a kritika Kati, mert sok minden nem úgy van, ahogy az ideális lenne, ezt keresztény hívőként magam is elismerem. Csak, tudod, az, hogy ne vessük a gyöngyeinket a disznók elé, az ránk vonatkozik, (valóban) keresztényekre. Viszont nézd meg, most mit tettél, és mivé váltál. Nem disznók előtt adod a laufot, mert a disznó legalább egyénileg zabál. Ezek kutyák. Mint Napóleon disznó kutyái. Falkában kaffognak. Nem tűnik fel? Lejött a hozsanna Szereplésedről a baráti lapban, ahol hidd el, VAN komment-moderálás. Így hát az első féltucat hozzászóló, ajnározó, akinek te tegnap odaadtad a gyöngyöket:

Sára Nagy: „Mondjuk összességében sokkal jobb hely lenne ez a világ, ha a vallás visszavonulna az emberek magánszférájába” /68 lájk/

Kenobi: (Sára Nagy válasz) „A biblia, a korán, a tóra kb. annyi valóságot tartalmaz, mint az ókori görög mitológia mítoszai az olümposzi istenekről. Kitalált mese, analfabéta parasztoknak. Szar az életed, mert kizsákmányolnak a gazdagok, de ne nagyon lázadozz, majd a halálod után elnyered a jutalmadat, mert szegény voltál. Addig is uralkodunk rajtad, és átmossuk az agyad. Ez csak erről szól. Semmi másról.” /17 lájk/

előző véglény válasza a Bibliára:

Kenobi : „Szent könyv a faszt. Max. a szektásoknak az, nekem és a társadalom többségének biztosan nem az. A társadalomnak igenis kell egy közös erkölcsi minimum, ami mindenkire vonatkozik. (…) kib@szott mesekönyvek szektásoknak... Művelt ember göröf filozófiát, Kant-ot, Descartes-ot, Freud-ot, görög filozófiát olvas, nem a bibliát.”

The Winter Soldier: (a vallás) „Olyan, mint a pöcs. Semmi gondom vele, amíg a négy fal közt játszol vele, de amint a pofámba lengeted, örök harag.” /32 lájk/

 

Te kiléptél egy politikai közösségből, ami a maga 2000/5000 évével együtt vállalja az egyház eszkaton felé haladó hullámhegyeit, hullámvölgyeit egyaránt. Kiléptél, mert szerinted ez a közösség pápaellenes (van a politikai szövetségen belül hangadó, aki így gondolja, de hidd el, a kereszténydemokrácia ELVBŐL nem lehet pápaellenes), kiléptél, mert ez a közösség rábólintott az egykori kádárista, kommunista alapítású baloldali sajtó egy csatahajójának elsüllyesztésére, kiléptél, mert a közösség nem tiltakozott egy szélsőségesen liberális szellemi alapokra épített egyetemmel szembeni akciókra.

És beléptél azok közé, akik... ugye jól olvasható a fenti idézetsor.

Ugye a Krisztusnak felajánlott szívedben érzed te is, hogy itt sok minden nem stimmel. Ugye?

Most akkor ki ad el mit és ki silányít micsodát is propagandává?

 

Illyés Szabolcs

egy keresztényszociális politikai gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://jelenvalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012531769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása